Sunt absolvent al Facultății de Științe Politice și Administrative (din cadrul Universității din București), facultate unde am continuat să predau cursul de eGovernment câțiva ani, până am câștigat un grant european pentru a pune în practică un proiect în zona de eGuvernare pentru educație. Așa a luat ființă în anul 2011 compania Edu Apps, companie alături de care am introdus tehnologia digitală în sute de școli la nivel național.
M-am implicat în numeroase activități civice și educaționale care au avut ca fundal campania Buletin de Corbeanca inițiată de Asociația Civică Activ Corbeanca, după care m-am implicat alături de RO100 Corbeanca, unde am avut rolul de Moderator. Am venit în contact cu mulți locuitori, fie în cadrul diferitelor campanii (petiție pentru transport public în comun, atunci când au fost strânse peste 1.600 de semnături, campanii de sterilizare a animalelor de companie, acțiuni caritabile, etc.). În paralel am luat contact cu Consiliul Local și reprezentanții primăriei ca să înțeleg mai bine ce se întâmplă în comuna noastră și de ce batem pasul pe loc. Am participat la numeroase ședințe, am văzut cum se iau deciziile acolo și am înțeles că limitările vin din poziționarea pe care factorii de decizie o au față de nevoile comunității și ale locuitorilor. Lipsa de perspectivă, opacitatea la implementarea unor idei și proiecte pe care le-am propus m-au determinat să-mi asum un rol activ în politică. Am făcut acest pas alături de alți localnici care au aceeași dorință de implicare și alături de care am format o echipă, pentru că doar în echipă și conectați la nevoile comunității vom avea comuna dezvoltată și civilizată pe care ne-o dorim.

„Împreună putem schimba în bine comunitatea în care trăim.”

De ce am candidat

Sunt născut în 1979, așadar am prins 10 ani de comunism.  Îmi aduc aminte de acei ani în care stăteam la cozi la pâine, lapte sau tacâmuri. Îmi aduc aminte și de rațiile de ulei și zahăr și îmi aduc aminte cu tristețe de acele vremuri de austeritate pe care le-am trăit din plin la oraș. Am crescut alături de trei surori și a fost greu, pentru că mama mea era singură și trebuia să aibă grijă de toți patru. Am crescut cu dorința de a face mai mult și am înțeles că acest lucru depinde numai de mine. 

După terminarea liceului, m-am înscris la Facultatea de Drept unde am urmat cursurile o perioadă de 3 ani până să-mi dau seama că lucrurile stau diferit decât așa cum le văzusem eu în Ally McBeal. Așa am decis să urmez cursurile Facultății de Științe Politice și Administrative. Acolo mi-am găsit locul, pentru că la secția de limbă engleză avem profesori străini, care predau după metode moderne, profesori bursieri Fulbright Commision. Mi-a plăcut atât de mult încât am făcut anii trei și patru cumulat și mi-am susținut și teza de licență. A fost un an în care petreceam zilnic aproape 10 ore la facultate, dar nu știam când trece timpul pentru că îmi plăcea ce făceam. După licență aveam două opțiuni, să plec la studii în străinătate sau să aplic pentru un post de preparator în cadrul facultății care mă formase. Am ales să rămân la facultate unde am avut șansa să predau cursul de  eGovernment Success and Failure. Era un seminar unde analizam studii de caz din țări în curs de dezvoltare și împreună cu studenții din anul terminal, identificam cauzele pentru care proiectele de eGuvernare au succes sau eșuează. 

În paralel m-am implicat alături de secretariatul instituției în dezvoltarea unui sistem de management pentru situațiile școlare, un proiect în zona de eGuvernare în educație. Am reușit să pilotez acest sistem, iar în 2006 am obținut de la OSIM certificatul de brevet pentru protecția interfețelor grafice. Acest brevet m-a ajutat mai târziu să aplic pentru o competiție de proiecte gestionată de Autoritatea Națională de Cercetare Științifică. Proiectul meu a obținut o finanțare europeană 90% nerambursabilă. A fost momentul la care m-am desprins de viața academică și m-am dedicat antreprenoriatului.

Am continuat cercetarea pentru a găsi cea mai bună soluție care să răspundă cât mai bine la schimbarea și adaptarea sistemului de învățământ, pentru că nivelul de educație ne influențează fiecare aspect al vieții. Așa am dezvoltat proiectul Clasa Viitorului care ajută școlile să implementeze tehnologiile digitale în actul de predare. Este un proiect pe care îl derulez, alături de echipa mea, la nivel național, unde Clasa Viitorului se află în diferite stadii de implementare în peste 300 de instituții educaționale. Am vorbit despre acest proiect la TEDx, anul trecut.

Un alt proiect ce a asigurat de multe ori sustenabilitatea celorlalte a fost cel de integrare a tehnologiilor Cloud Computing la companii, atlasnet.eu. Sistemul educațional este unul cu impact major, dar subfinanțat, deci veniturile din soluțiile pentru sectorul de afaceri au fost un sprijin pentru continuarea dezvoltării pe termen lung a proiectelor din sectorul educațional.

În Corbeanca m-am implicat în numeroase activități civice alături de Asociația Civică „Activ Corbeanca” după care alături de RO100 Corbeanca, unde am avut rolul de Moderator. Am venit în contact cu mulți locuitori, fie în cadrul campaniei de strângere de semnături pentru petiția pentru introducerea mijloacelor publice de transport în comun (alături de soția mea am strâns peste jumătate din cele 1600 de semnături chiar la noi acasă), fie în cadrul campaniilor pentru sterilizări animalele de companie, și am văzut că putem fi o comunitate atunci când ne dorim acest lucru. Am cunoscut și membrii administrației locale, participând la ședințele Consiliului Local, și mi-am dat seama că numai dacă ne vom implica direct vom ajunge să avem parte de comuna pe care ne-o dorim.

Am decis să fac pasul spre politică pentru că vreau să schimb felul în care administrația publică răspunde intereselor cetățenilor și nevoilor reale ale comunității. Pentru o perioadă de aproximativ 6 luni am lucrat în cadrul Grupului de Inițiativă Județeană Ilfov (GIJ Ilfov) pentru dezvoltarea Grupurilor de Inițiativă Locală (GIL) din orașele și comunele ilfovene. Am făcut acest lucru pentru că am considerat esențial să dezvoltăm rețeaua PLUS în Ilfov mai ales în perspectiva alegerilor pentru Parlamentul European. De asemenea, o parte dintre proiectele din Corbeanca vor fi regionale, deci o să ne putem baza pe o bună colaborare cu UAT-urile din vecinătate unde am ajutat la dezvoltarea echipelor PLUS.

În urmă cu câteva luni am fost ales Coordonator al Comunității Locale Corbeanca, iar din această poziție am decis organizarea activității pe patru comisii de specialitate, aproximativ în același fel în care sunt organizate comisiile din cadrul Consiliilor Locale din primării. Comisiile sunt: Comisia 1: Buget, finanțe, domeniu public și proprietatea privată; Comisia 2: Dezvoltare urbanistică, lucrări publice, mediu înconjurător și protecția animalelor, turism; Comisia 3: Juridică, ordine publică, drepturile și obligațiile cetățeanului; Comisia 4: Învățământ, sănătate, cultură, culte, sport, protecția drepturilor copiilor, muncă și protecție socială.

M-am implicat activ în campaniile pentru strângere de semnături, Fără Penali în funcții publice, Oameni Noi în politică, în alegerile europarlamentare dar și pentru prezidențiale și mă bucur că localitatea noastră se situează în primele locuri pe țară ca prezență la vot și ca procent obținut de Alianța USR-PLUS.

 

Nimic din toate aceste lucruri nu ar fi fost posibile fără familia mea, fără soția mea și cei 2 copii minunați care mă susțin și care îmi oferă dragoste, stabilitate și inspirație. Ei mă motivează să mă implic și să particip la dezvoltarea unei comunități mai bune pentru ei și pentru toți copiii din Corbeanca și din România.